Stel je voor2010 Thema: Stel je voor

Als je met iemand kennismaakt, stel je je aan elkaar voor. Je begint dan met je naam. Als je elkaar wat vaker ziet, leer je elkaar nóg wat beter kennen doordat je elkaar nog meer vragen stelt en elkaar dingen vertelt: wat je doet, wie je vrienden zijn en wat je goede eigenschappen zijn enz.

Eigenlijk gebeurt hetzelfde in de Bijbel: stapje voor stapje leren we God kennen, die zich openbaart als de Schepper van hemel en aarde, we leren zijn Naam kennen en we horen van zijn daden, wonderen en spreken. In het Nieuwe Testament zien we dat God ten diepste gaat spreken in Zijn Zoon. Jezus was hier op aarde om te spreken, te leren, om krachtige daden te doen. Jezus maakt zich bekend aan ons. Dat is ook het doel van het thema: dat kinderen Jezus leren kennen door Hem vragen te stellen over wie Hij is. Maar bovenal: dat ze zich zelf door Hem laten kennen. Want Jezus maakt Zich bekend aan ons. Laat je door Hem kennen! Zo ontstaat er een relatie/vriendschap. En stel je voor…wat er dan gaat gebeuren! Dan ontvang je pas écht leven! Stel je voor aan Jezus, die Zich aan jou heeft voorgesteld.

In de gekozen geschiedenissen ontmoeten mensen Jezus. En Jezus ontmoet mensen. Binnen die ontmoetingen wordt er kennisgemaakt en worden er vragen gesteld. Kennismaken met Jezus is niet vrijblijvend. Er zitten consequenties aan een ontmoeting met Hem. Het vraagt om een keuze.

In al deze ontmoetingen zien we wat Jezus doet. Hij brengt mensen in relatie tot Hem en wat in de weg zit ruimt Hij op. Hierin laat Hij zijn ware Ik zien. Zijn macht, liefde, aandacht, dienen, goedheid, vriendschap en bewogenheid.

Kijk verder in het thema:

 

 

 

Info / contact

Al jaren wordt er in Scherpenzeel de eerste week van de zomervakantie een week georganiseerd voor alle kinderen van 5 t/m 12 jaar. Vier ochtenden wordt er aan de hand van het jaarthema liederen gezongen, toneelstukjes gespeeld, wordt er geknutseld en natuurlijk een bijbelverhaal verteld. Wat in eerste instantie bedoeld is voor kinderen die weinig of niets van de Bijbel weten, blijkt ook een fijn begin van de vakantie voor kinderen die (wekelijks) de kerk bezoeken.

We zijn blij om te kunnen melden dat in 2023 de VakantieBijbelWeek wordt georganiseerd in samenwerking met Protestantse gemeente de Achthoek, CGK De Open Hof en de Hervormde Gemeente.

Wanneer u vragen of opmerkingen hebt, dan kunt u mailen naar vbwscherpenzeel@outlook.com of bellen naar Corné van Dijk tel. 06-22 29 32 02.