Stel je voorDinsdag 6 juli: Wat doe je? Marcus 10:45-52

Langs de kant van de weg tussen Jericho en Jeruzalem zit een man die Bartimeüs heet. Hij is een blinde bedelaar. Bartimeüs heeft gehoord dat Jezus voorbij komt en hij roept Hem. Hij vraagt om medelijden.Veel mensen vinden het geroep van Bartimeüs storend. Wie gaat er nu zo tekeer als Jezus langskomt?! Bartimeüs laat zich echter niet storen door wat de mensen denken, hij gaat alleen maar harder roepen.

Jezus staat stil. Hij laat zich wel storen door iemand die om medelijden roept. Hij laat zich niet leiden door wat velen wenselijk of gepast vinden, maar door het roepen van mensen in nood.

Jezus ziet geloof bij Bartimeüs en maakt dat hij weer kan zien. Bartimeüs gaat Jezus volgen. Jezus wil er ook voor ons zijn. Ga achter Hem aan, Hij is Degene die het goed heeft gemaakt tussen God en de mensen. Bij Hem moet je zijn.

Zie ook:

Info / contact

Al jaren wordt er in Scherpenzeel de eerste week van de zomervakantie een week georganiseerd voor alle kinderen van 5 t/m 12 jaar. Vier ochtenden wordt er aan de hand van het jaarthema liederen gezongen, toneelstukjes gespeeld, wordt er geknutseld en natuurlijk een bijbelverhaal verteld. Wat in eerste instantie bedoeld is voor kinderen die weinig of niets van de Bijbel weten, blijkt ook een fijn begin van de vakantie voor kinderen die (wekelijks) de kerk bezoeken.

Wanneer u vragen of opmerkingen hebt, dan kunt u mailen naar info@vakantiebijbelweek.nl of bellen naar Corné van Dijk tel. 06-22 29 32 02.