Stel je voorDonderdag 8 juli Noem een goede eigenschap? Marcus 1:40-45

Een eigenschap is iets van je karakter. Als je altijd heel aardig bent bijvoorbeeld, is dat een goede eigenschap. Vandaag hebben we gehoord van een héél goede eigenschap van Jezus, die alleen maar goede eigenschappen had en geen enkele verkeerde. Zijn karakter was volmaakt goed.

Hij ontmoet namelijk een man die melaats is. Melaatsheid is een verzamelnaam voor allerlei huidziekten. Als je melaats was, dan moest je buiten de stad wonen en mocht je niet in contact komen met andere mensen. Maar deze melaatse man gaat wel naar Jezus toe. Jezus vindt het heel erg dat deze man ziek is en hij maakt hem weer beter. Hij zet hem weer terug in de gemeenschap met zijn medemensen en met God.

Door de kennismaking met Jezus wordt de man zo blij, dat hij aan iedereen rondvertelt wat er is gebeurd.

Jezus ziet mensen altijd staan. Hij is vol liefde, bewogen met mensen en heeft aandacht voor hen. Vertrouw erop dat Jezus jou ziet staan. Vertel aan iedereen over Jezus' liefde en zorg voor de mensen.

Zie ook:

 

 

 

Info / contact

Al jaren wordt er in Scherpenzeel de eerste week van de zomervakantie een week georganiseerd voor alle kinderen van 5 t/m 12 jaar. Vier ochtenden wordt er aan de hand van het jaarthema liederen gezongen, toneelstukjes gespeeld, wordt er geknutseld en natuurlijk een bijbelverhaal verteld. Wat in eerste instantie bedoeld is voor kinderen die weinig of niets van de Bijbel weten, blijkt ook een fijn begin van de vakantie voor kinderen die (wekelijks) de kerk bezoeken.

We zijn blij om te kunnen melden dat in 2024 de VakantieBijbelWeek wordt georganiseerd in samenwerking met Protestantse gemeente de Achthoek, CGK De Open Hof en de Hervormde Gemeente.

Wanneer u vragen of opmerkingen hebt, dan kunt u mailen naar vbwscherpenzeel@outlook.com of bellen naar Corné van Dijk tel. 06-22 29 32 02.