Stel je voorWoensdag 7 juli Wie zijn je vrienden? Lucas 19:1-10

Jezus heeft allerlei soorten vrienden; wie ze ook zijn, wat ze ook doen. Niemand is te slecht om vriend van Jezus te mogen worden, ook Zacheüs niet.

Hij was een tollenaar en de mensen vonden hem niet aardig omdat hij vaak te veel geld vroeg. Als Jezus in de stad Jericho komt, wil Zacheüs hem graag zien, maar dat lukt hem niet omdat hij klein is. Maar hij is vindingrijk en klimt in een boom waar niemand hem ziet. Maar Jezus ziet hem wel. Hij kent zijn naam en roept hem. Hij wil bij Zacheüs in huis komen. De mensen mopperen, omdat ze het niet leuk vinden dat Jezus de vriend wil zijn van zo’n slechte man. Maar Zacheüs ontvangt Jezus met vreugde in zijn huis. Door de kennismaking met Jezus verandert het leven van Zacheüs. Hij gaat de helft van zijn bezit aan de armen geven en hij geeft het viervoudige terug aan degenen van wie hij te veel geld heeft gevraagd. Hij gaat een nieuw leven leiden.

Jezus zoekt nog steeds vrienden, vertrouw erop dat je vriend van Jezus mag worden, wie je ook bent.

Zie ook:

Info / contact

Al jaren wordt er in Scherpenzeel de eerste week van de zomervakantie een week georganiseerd voor alle kinderen van 5 t/m 12 jaar. Vier ochtenden wordt er aan de hand van het jaarthema liederen gezongen, toneelstukjes gespeeld, wordt er geknutseld en natuurlijk een bijbelverhaal verteld. Wat in eerste instantie bedoeld is voor kinderen die weinig of niets van de Bijbel weten, blijkt ook een fijn begin van de vakantie voor kinderen die (wekelijks) de kerk bezoeken.

Wanneer u vragen of opmerkingen hebt, dan kunt u mailen naar info@vakantiebijbelweek.nl of bellen naar Corné van Dijk tel. 06-22 29 32 02.