ZeesterrenVakantiebijbelweek - het programma

Van 21 tot en met 24 juli 2014 is er in De Breehoek een VakantieBijbelWeek gehouden voor kinderen in de leeftijd van 5 - 12 jaar. Tijdens deze week is er veel gezongen, geknutseld en spelletjes gedaan. De VakantieBijbelWeek vindt ieder jaar plaats in een sfeer van veiligheid en gezelligheid, waar we de kinderen willen vertellen over de Bijbel en zo kennis willen laten maken met God.

Het nieuwe thema is dit jaar Zeesterren

Dit jaar lieten we ons meevoeren in de wereld van de zeesterren. Samen duiken we in de mooie zee. We lieten ons meenemen door een Visser die ons zijn wondere vangst laat zien. Deze week hebben we bijzondere vissen, bijzondere zeesterren ontmoet. Deze zeesterren hadden allemaal hun eigen verhaal. En dat verhaal hebben ze ons graag verteld. Samen hebben we het ontdekt, uitgevist!

Programma

Maandag 21 juli  
09.45 – 12.00 uur Het was te merken in ons dorp dat de Vakantiebijbelweek weer is begonnen. Op alle schoolpleinen verzamelden zich vanaf goed half negen kinderen in afwachting van de "stoomtram". Een grote groep kinderen kwam naar de Breehoek waar de medewerkers de kinderen enthousiast ontvingen. En natuurlijk stond de band onder leiding van Corné en Annemarie ook weer klaar.
> Lees verder over maandag
> Bekijk de foto's van maandag
Dinsdag 22 juli  
09.45 - 12.00 uur Een stralende zon begeleidde een paar honderd kinderen deze morgen. Na het programma in de grote zaal met veel bekende liedjes èn een verbeterde weet-tekst werd in de groepen het verhaal van de luistervis verteld. De foto's zijn gemaakt in groep 6/7 waar Maaike van de Wetering interactief vertelde.
> Lees verder over dinsdag
> Bekijk de foto's van dinsdag
Woensdag 23 juli  
09.45 - 12.00 uur Er wordt hard gewerkt, op het podium, maar zeker ook in de groepen, eigenlijk in heel de Breehoek. De kinderen van groep 8 kun je overal tegen komen!
Er was alleen even wat verwarring: gaat het vandaag over de vergeefvis of over de uitdeelvis?
> Lees verder over woensdag
> Bekijk de foto's van woensdag
Donderdag 24 juli  
09.45 - 12.00 uur
19.00 - 20.30 uur
De laatste morgen van de vakantiebijbelweek was dit jaar geen spelletjesmorgen, maar een sterrenjacht (vossenjacht).
20 vossen moesten met cryptische omschrijvingen in de goede volgorde gevonden worden. Honderden kinderen zwierven door de straten van wijk Renes en de straten van de Boskamp ten noorden van De Voorposten.
En 's avonds was het de slotavond met naast de 'gewone' onderdelen en de presentatie van de VBW-krant van groep 8, een voorstelling van Jan-Marcel Vellinga.
> Lees verder over donderdag
> Bekijk de foto's van donderdagmorgen

Zondag 27 juli

09.30 uur-11.00 uur Themadienst

In de Hervormde kerk aan het Kerkplein wordt een speciale VBW-themadienst gehouden. Dominee Van Goch hoopt in deze dienst voor te gaan. Iedereen is van harte welkom. Voor de kleine kinderen is er oppas. Na de dienst is er gelegenheid om samen nog koffie of limonade te drinken.
> Lees de liturgie van deze dienst.

Zie ook

 

 

 

Info / contact

Al jaren wordt er in Scherpenzeel de eerste week van de zomervakantie een week georganiseerd voor alle kinderen van 5 t/m 12 jaar. Vier ochtenden wordt er aan de hand van het jaarthema liederen gezongen, toneelstukjes gespeeld, wordt er geknutseld en natuurlijk een bijbelverhaal verteld. Wat in eerste instantie bedoeld is voor kinderen die weinig of niets van de Bijbel weten, blijkt ook een fijn begin van de vakantie voor kinderen die (wekelijks) de kerk bezoeken.

We zijn blij om te kunnen melden dat in 2024 de VakantieBijbelWeek wordt georganiseerd in samenwerking met Protestantse gemeente de Achthoek, CGK De Open Hof en de Hervormde Gemeente.

Wanneer u vragen of opmerkingen hebt, dan kunt u mailen naar vbwscherpenzeel@outlook.com of bellen naar Corné van Dijk tel. 06-22 29 32 02.