Dinsdag 22 juli: Petrus luistert goed

Een stralende zon begeleidde een paar honderd kinderen deze morgen. Vanaf half 10 stroomde de grote zaal weer vol waar Corné en Annemarie samen met de band de kinderen ontvingen met veel bekende liedjes.
De weet-tekst bleek maandag niet helemaal goed gestrart te zijn. De tekst was niet Jesaja 41 vers 9 maar vers 13. Voor de kinderen maakte dat niet veel uit. Ze leerden snel.
Ook Luuk en Loesje kwamen terug. Het plantje bleek hard gegroeid. Een beetje onhandig ging het tweetal nu stekken. De kinderen vonden het maar spannend dat je zomaar een stuk van een plant afknipt en in de grond stopt. Dat kan toch niets worden? We zijn benieuwd of er morgen drie mooie plantjes zijn.

In de groepen het verhaal van de luistervis verteld. De foto's zijn gemaakt in groep 6/7 waar Maaike van de Wetering interactief vertelde. Petrus moest leren luisteren naar de Heere Jezus, zelfs als Hij hem een vreemde opdracht geeft.

Terwijl groep 2 tot en met 7 daarna gingen knutselen, trok groep 8 de hele Breehoek door om als volleerde journalisten te werken aan de VBW-krant. Donderdag, dan moet-ie klaar zijn.

Bijbelverhaal
De Luister-vis!
Bijbelgedeelte: Lukas 5: 4-11

Boodschap
Jezus vraagt dat wij goed naar hem luisteren.
Hij weet als beste wat goed voor ons is!

Verder lezen
Download het verhaal om het nog eens na te kunnen lezen.

Zie ook:

 

 

 

Info / contact

Al jaren wordt er in Scherpenzeel de eerste week van de zomervakantie een week georganiseerd voor alle kinderen van 5 t/m 12 jaar. Vier ochtenden wordt er aan de hand van het jaarthema liederen gezongen, toneelstukjes gespeeld, wordt er geknutseld en natuurlijk een bijbelverhaal verteld. Wat in eerste instantie bedoeld is voor kinderen die weinig of niets van de Bijbel weten, blijkt ook een fijn begin van de vakantie voor kinderen die (wekelijks) de kerk bezoeken.

We zijn blij om te kunnen melden dat in 2023 de VakantieBijbelWeek wordt georganiseerd in samenwerking met Protestantse gemeente de Achthoek, CGK De Open Hof en de Hervormde Gemeente.

Wanneer u vragen of opmerkingen hebt, dan kunt u mailen naar vbwscherpenzeel@outlook.com of bellen naar Corné van Dijk tel. 06-22 29 32 02.