Woensdag 13 juli: Een tafel vol verrassing - de Emmaüsgangers

Tafel vol verrassingDeze woensdagmorgen waren er weer gezellig veel kinderen naar de Breehoek gekomen om te knutselen, te zingen en naar een Bijbel verhaal te luisteren. Dit keer uit Lucas 24 : vers 13 tot 35.

Hierin gaat het over de Emmaüsgangers. Ze herkennen Jezus tijdens de maaltijd en zien dat Jezus leeft !! Zien dat Jezus de dood heeft overwonnen en leeft... ook vandaag !! Doordat Jezus ook vandaag leeft, kunnen we nu vrij tot God gaan en bij Hem horen.

Sam en Suzie
Sam en Suzie doen nog een poging om de worteltjestaart te gaan maken. Maar scheuren het recept per ongeluk in stukken. Daarom doen ze i.p.v. suiker nu zout in de taart. De burgemeester komt vermomd als een zwerver langs om de taart te proeven en vind hem natuurlijk erg vies !! Hij geeft Sam en Suzie nog een kans en nog een hint voor wie ze de taart aan het bakken zijn; “heel veel mensen luisteren naar hem”

Vanmorgen was de laatste ochtend dat er geknutseld werd. Iedereen ging met een leuk werkje naar huis.

> Lees het verhaal over de Emmaüsgangers na

Zie ook:

 

 

 

Info / contact

Al jaren wordt er in Scherpenzeel de eerste week van de zomervakantie een week georganiseerd voor alle kinderen van 5 t/m 12 jaar. Vier ochtenden wordt er aan de hand van het jaarthema liederen gezongen, toneelstukjes gespeeld, wordt er geknutseld en natuurlijk een bijbelverhaal verteld. Wat in eerste instantie bedoeld is voor kinderen die weinig of niets van de Bijbel weten, blijkt ook een fijn begin van de vakantie voor kinderen die (wekelijks) de kerk bezoeken.

We zijn blij om te kunnen melden dat in 2023 de VakantieBijbelWeek wordt georganiseerd in samenwerking met Protestantse gemeente de Achthoek, CGK De Open Hof en de Hervormde Gemeente.

Wanneer u vragen of opmerkingen hebt, dan kunt u mailen naar vbwscherpenzeel@outlook.com of bellen naar Corné van Dijk tel. 06-22 29 32 02.