Echt welVakantiebijbelweek

Het thema dit jaar is:

“Steengoed, Keigaaf”.

Met dit thema wordt aangegeven dat we vaak op de buitenkant letten, maar dat die buitenkant vaak mooier lijkt dan het in werkelijkheid is. Maar ook: aan de buitenkant schort er nog weleens iets aan, maar van binnen groeit er soms iets heel moois. Op verschillende manieren wordt daar tijdens de Vakantiebijbelweek bij stilgestaan.

Themalied
Download de muziek van het themalied.

Hieronder kun je het themalied beluisteren.


Maandag 9 juli  
09.45 – 12.00 uur Het was te merken in ons dorp dat de Vakantiebijbelweek weer is begonnen. Op alle schoolpleinen verzamelden zich vanaf goed half negen kinderen in afwachting van de "stoomtram". Het was vol in de grote zaal van de Breehoek. De grotendeels vernieuwde band kreeg onder leiding van Annemarie en Corné de kinderen goed mee. Na de toch wel spannenden sketch gingen de kinderen in de diverse groepen verder met het bijbelverhaal en het knutselwerk.
> Lees verder over maandag
> Bekijk de foto's van maandag
Dinsdag 10 juli
09.45 – 12.00 uur David en Goliath stonden op dinsdagmorgen centraal in de Vakantiebijbelweek. Na het programma in de grote zaal, met een heel snelle inbreker, volgde het groepswerk. De enthousiaste vertellers brachten het bijbelverhaal in de wereld van hun kinderen. In de hogere groepen werd er over doorgepraat. Wat betekent dit verhaal voor mij? En dan het knutselen.
Groep acht maakte zich al goed zenuwachtig voor hun optreden op donderdagavond. Maar er werd ook hard gewerkt.
> Lees verder over dinsdag
> Bekijk de foto's van dinsdag
Woensdag 11 juli
09.45 – 12.00 uur Vanaf half negen beginnen de medewerkers van de VBW aan de voorbereidingen. De koffie moet op tijd klaar zijn zodat ieder al voor negen uur even een bakkie kan nemen. Rond negen uur hebben we een gezamenlijke dagopening. Op woensdag werd deze geleid door Hanneke van der Lede. Vervolgens sprong Gerrina op het podium voor een aantal organisatorische mededelingen. Daarna was het aan de medewerkers van elke groep om met elkaar te overleggen.
Vanaf half 10 zat de band weer klaar en deden Corné - met enige tegenzin - en Annemarie hun best om de kinderen te ontvangen en hen mee te nemen in de liederen over de boodschap van de Bijbel.
> Lees verder over woensdag
> Bekijk de foto's van woensdag
Donderdag 12 juli
09.45 – 12.00 uur Voor in de zaal stonden op een tafel twee bouwwerken van duplo. Wat zouden Corné en Annemarie daarmee gaan doen? Zij deden er niets mee. Na een aantal mooie liederen, waarin de kinderen vol vuur meezongen, kreeg Heidi de microfoon. Zij maakte het verhaal van de twee mannen die ieder een huis bouwden zichtbaar met de duplo. En het werd een bende op het podium met dat huis op het zand...
Daarna gingen de kinderen in groepjes spelletjes doen, cake versieren (en opeten) en gezellig op de foto.
Ondertussen was groep 8 druk aan het oefenen voor 's avonds.
> Lees verder over donderdag
> Bekijk de foto's van donderdag
> Bekijk de foto's van de spellen-groepjes
19.00 – 20.00 uur De grote zaal van de De Breehoek was om zeven uur helemaal vol. Er moesten van alle kanten stoelen aangevoerd worden om ieder een zitplaats te geven. Deze avond maakten ouders, grootouders, bekenden en vrienden kennis met de sfeer van de VBW zoals de kinderen die vanaf maandag hadden beleefd.
Hoofdmomenten op deze avond waren de indringende meditatie door Heidi Koster, onze jongerenwerker, de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd en rebus (door agent Suikerbuikje, Guus, Foppe en de dief) en de musical van groep acht naar een verhaal van Max Lucado.
> Bekijk de foto's van de slotavond.
Zondag 15 juli
09.25 uur-11.00 uur afsluitende themadienst in de kerk op het Kerkplein
> Bekijk de liturgie

 

 

 

Info / contact

Al jaren wordt er in Scherpenzeel de eerste week van de zomervakantie een week georganiseerd voor alle kinderen van 5 t/m 12 jaar. Vier ochtenden wordt er aan de hand van het jaarthema liederen gezongen, toneelstukjes gespeeld, wordt er geknutseld en natuurlijk een bijbelverhaal verteld. Wat in eerste instantie bedoeld is voor kinderen die weinig of niets van de Bijbel weten, blijkt ook een fijn begin van de vakantie voor kinderen die (wekelijks) de kerk bezoeken.

We zijn blij om te kunnen melden dat in 2023 de VakantieBijbelWeek wordt georganiseerd in samenwerking met Protestantse gemeente de Achthoek, CGK De Open Hof en de Hervormde Gemeente.

Wanneer u vragen of opmerkingen hebt, dan kunt u mailen naar vbwscherpenzeel@outlook.com of bellen naar Corné van Dijk tel. 06-22 29 32 02.