Echt welThema: Echt wel

De Vakantiebijbelweek zit er weer bijna op. Alleen zondag, in de Grote kerk nog de themadienst.

Dit jaar is het thema: …écht wel!

Met het thema ...écht wel! willen we kinderen (5 t/m 12 jaar) aanmoedigen om het met God te wagen en hun vertrouwen op Hem te stellen. Stapje voor stapje mogen ze leren dat God voor je zorgt, dat je  bij Hem veilig jezelf kunt zijn, dat het waar is dat Hij bestaat, dat Hij trouw is en doet wat Hij belooft.

Maandag 4 juli
De eerste dag kinderclub is weer voorbij. Waar ging het verhaal over? En was het leuk? > Lees en kijk verder

Dinsdag 5 juli
Na een frisse en spetterende start van de dag zijn we samen stil om te luisten naar Gods Woord. En daarna? Lekker knutselen! > Lees en kijk verder

Woensdag 6 juli
Zwaaiend met een zakje brood beklom Wieger het podium. De liedjes kennen we nu wel een beetje, maar wat bedoelt Wieger met dat brood? Heeft-ie niet gegeten? > Lees en kijk verder

Donderdag 7 juli
Dat was echt wel iets anders! Geen bijbelverhaal in de groep, maar een speciale gast: Heidi (nee, niet Heidi uit de bergen, maar onze Heidi!). Zij vertelde over Thomas. Vind jij het ook moeilijk om te vertrouwen als je het niet ziet?
Daarna de spelletjesmorgen. Was je een huisje of een zonnetje? > Lees en kijk verder

De slotavond in de Breehoek met een bomvolle zaal was grandioos. (Groep 8, jullie deden het heel mooi. Onze Maker wil niet dat we ons druk maken om de dingen van deze tijd.) Hoe groot is Gods liefde! Niet iedereen kon meezingen, maar dat is te leren als je met Jezus leeft. Geloof in het wonder en gehoorzaam onze God die mens werd.

Jorin en Wieger, 't was voor jullie de eerste keer, maar 't ging fantastisch! Met deze ervaring kun je overal de blijde boodschap doorgeven!

Tijdens de slotavond zaten heel wat mensen met hun fototoestel (of mobiel) in de aanslag en flitste het bij een mooi moment van alle kanten. Uit die zee van plaatjes maken we binnenkort nog een leuke selectie.

Zondag 10 juli
09.25 uur-11.00 uur afsluitende themadienst in de kerk op het Kerkplein

Themalied
Download de muziek van het themalied.

Hieronder kun je het themalied nog beluisteren.

 

 

 

Info / contact

Al jaren wordt er in Scherpenzeel de eerste week van de zomervakantie een week georganiseerd voor alle kinderen van 5 t/m 12 jaar. Vier ochtenden wordt er aan de hand van het jaarthema liederen gezongen, toneelstukjes gespeeld, wordt er geknutseld en natuurlijk een bijbelverhaal verteld. Wat in eerste instantie bedoeld is voor kinderen die weinig of niets van de Bijbel weten, blijkt ook een fijn begin van de vakantie voor kinderen die (wekelijks) de kerk bezoeken.

We zijn blij om te kunnen melden dat in 2023 de VakantieBijbelWeek wordt georganiseerd in samenwerking met Protestantse gemeente de Achthoek, CGK De Open Hof en de Hervormde Gemeente.

Wanneer u vragen of opmerkingen hebt, dan kunt u mailen naar vbwscherpenzeel@outlook.com of bellen naar Corné van Dijk tel. 06-22 29 32 02.