VakantiebijbelweekThema VBW 2023

We hebben tijdens de Vakantie Bijbel Week een prachtige en hoopvolle boodschap te vertellen. God wil er voor jou zijn met Zijn liefde en genade. En Hij wil heel graag dat jij Hem leert kennen.

Kinderen van vandaag de dag hebben het druk. Ze zitten bijna allemaal op een sportclub, hebben huiswerk te maken of spreken af met vrienden. Veel kinderen hebben werkende ouders, wat betekent dat ze ook nog naar de Buitenschoolse Opvang of de oppas gaan. Zo hebben kinderen al veel verplichtingen, zijn ze vaak op pad en komen ze op nogal wat verschillende plaatsen. Ook het mobieltje laat hen kennismaken met dingen die de wereld te bieden heeft.

Je zou kunnen zeggen dat kinderen meerdere wegen 'bewandelen'. Maar of het wegen zijn die je wijs kunt bewandelen…? Dat is de vraag. Daarom is gekozen voor het thema 'WegWijs',
oftewel 'Ga wijs op weg'.

In de Bijbel staan meerdere verhalen waarbij mensen op reis gaan; sommigen vrijwillig en anderen omdat ze geroepen worden om op reis te gaan. Er zijn vier verhalen tijdens de VBW. In elk verhaal kom je iemand tegen die de juiste/wijze weg aanwijst. Ook is er bij elk verhaal een verkeersbord gekozen met een teken erop. Dit teken kom je onderweg tegen en helpt je om de juiste beslissing te nemen onderweg, waardoor je de juiste weg kiest

De eerste week van de zomervakantie wordt net zoals andere jaren gewijd  aan  de VakantieBijbelWeek (VBW). Al tientallen jaren is de VBW een begrip in het dorp!

De VBW is in 2024 van maandag 15 tot en met donderdag 18 juli in de Breehoek; op zondag 21 juli is dan de themadienst. Ook dit jaar zijn er plannen om daar een openluchtdienst van te maken....

> Lees hier meer over op de pagina over het programma van 2024

Zie ook

 

 

 

Info / contact

Al jaren wordt er in Scherpenzeel de eerste week van de zomervakantie een week georganiseerd voor alle kinderen van 5 t/m 12 jaar. Vier ochtenden wordt er aan de hand van het jaarthema liederen gezongen, toneelstukjes gespeeld, wordt er geknutseld en natuurlijk een bijbelverhaal verteld. Wat in eerste instantie bedoeld is voor kinderen die weinig of niets van de Bijbel weten, blijkt ook een fijn begin van de vakantie voor kinderen die (wekelijks) de kerk bezoeken.

We zijn blij om te kunnen melden dat in 2024 de VakantieBijbelWeek wordt georganiseerd in samenwerking met Protestantse gemeente de Achthoek, CGK De Open Hof en de Hervormde Gemeente.

Wanneer u vragen of opmerkingen hebt, dan kunt u mailen naar vbwscherpenzeel@outlook.com of bellen naar Corné van Dijk tel. 06-22 29 32 02.