Woensdag 24 juli: Een gevonden schat

Jezus geneest

Als het buiten warm is, dan is het prettig om naar de Vakantiebijbelweek te komen: het is er koel, gezellig en het gaat over God.

Op deze derde dag van de VBW wordt door de groepen 2 tot en met 7 voor het laatst geknutseld. Morgen, donderdag, volgt een ander soort invulling van de ochtend.

Aan het begin van het programma wordt gezongen, maar dat niet alleen. We bidden ook. Wat zouden we kunnen zonder de zegen van God?

Het bijbelverhaal, weer verteld door Corieke, gaat over de verloren munt. Zoals wij ons druk kunnen maken om iets waardevols wat we kwijt zijn, zo maakt God - en Zijn engelen - zich druk om mensen die Hij kwijt is. En als een mens weer terug is bij God, dan is er blijdschap in de hemel.

In de groepen kwamen de bijbelverhalen van de achterliggende dagen in verschillende knutselopdrachten terug. De kinderen van groep 6-7 hadden in drie dagen een persoonlijk kunstwerk gemaakt over één van de verhalen. Verder waren er portemonneetjes, stenen om te onthouden en allerlei andere schatten.

Aan het eind van de morgen kwamen Britt en Berend weer op het podium. Ze waren nog steeds op zoek naar de schat. Ze moesten nu met de bus, maar dat liep anders. Een blinde mevrouw nam per ongeluk de tas van Barend mee. En wie kon er goed zoeken? De politie moest eraan te pas komen. Aan het eind bleef wel de vraag over: hoe zit het nu met die schatkaart?

> Lees het verhaal over de verloren munt

Zie ook:

Info / contact

Al jaren wordt er in Scherpenzeel de eerste week van de zomervakantie een week georganiseerd voor alle kinderen van 5 t/m 12 jaar. Vier ochtenden wordt er aan de hand van het jaarthema liederen gezongen, toneelstukjes gespeeld, wordt er geknutseld en natuurlijk een bijbelverhaal verteld. Wat in eerste instantie bedoeld is voor kinderen die weinig of niets van de Bijbel weten, blijkt ook een fijn begin van de vakantie voor kinderen die (wekelijks) de kerk bezoeken.

Wanneer u vragen of opmerkingen hebt, dan kunt u mailen naar info@vakantiebijbelweek.nl of bellen naar Corné van Dijk tel. 06-22 29 32 02.