Maandag 22 juli: God geeft schatten - de Schepping

Jezus geneest

Al vroeg in de morgen waren de medewerkers van de vakantiebijbelweek 2019 in de Breehoek aanwezig om alles voor te bereiden voor de komst van de kinderen. Vanaf 9 uur stroomden de kinderen de Breehoek binnen.

Toen de stoomtrein Brutus alle Scherpenzeelse basisscholen bezocht had en zo de kinderen op een gezellige manier naar de Breehoek gebracht had, was de grote zaal helemaal vol met kinderen - sommige groepen waren zo groot dat de commissie snel extra materiaal moest regelen...

Annemarie en Anne-Roos leidden enthousiast het programma, begeleid door de band met Michiel aan de toetsen, Marcel als bassist, Rosanne Roffel, saxofoon, en Bram op het drumstel.

De jongens van de techniek zorgden ervoor dat alles goed te zien en te horen was.

De sketch riep veel vragen op - een kaart, een bos en een boete - en iedereen kijkt uit naar het vervolg op dinsdag. Ook dit jaar weer veel heerlijke momenten waarin ook de ouderen een jarenlange Scherpenzeelse traditie herkennen.

Het thema van de Vakantiebijbelweek dit jaar is “Schatrijk” en deze maandag ging het over de schepping. Naar aanleiding van Genesis staat er boven het verhaal: "God maakt de hemel en de aarde".

> Lees het verhaal over de schepping

Zie ook:

Info / contact

Al jaren wordt er in Scherpenzeel de eerste week van de zomervakantie een week georganiseerd voor alle kinderen van 5 t/m 12 jaar. Vier ochtenden wordt er aan de hand van het jaarthema liederen gezongen, toneelstukjes gespeeld, wordt er geknutseld en natuurlijk een bijbelverhaal verteld. Wat in eerste instantie bedoeld is voor kinderen die weinig of niets van de Bijbel weten, blijkt ook een fijn begin van de vakantie voor kinderen die (wekelijks) de kerk bezoeken.

Wanneer u vragen of opmerkingen hebt, dan kunt u mailen naar info@vakantiebijbelweek.nl of bellen naar Corné van Dijk tel. 06-22 29 32 02.