Donderdag 25 juli: Geef je schat aan Jezus

Jezus geneest

Zoals al een aantal jaren de gewoonte, is de laatste morgen van de Vakantiebijbelweek een spelmorgen. Na een gezamenlijke start in de grote zaal en het bijbelverhaal, verteld door Corné, over een vrouw die heel veel voor Jezus over had - Hij vergeeft ook veel, toch? - gaan de kinderen in groepjes aan de slag met een fantastisch spel-parcours in en om de Breehoek.

Alleen groep 8 doet daar niet bij mee. Deze jongens en meiden hebben het druk met de voorbereiding van hun optreden op de slotavond. Dat betekent niet alleen nog hard werken aan twee grote knutselobjecten waar de bezoekers van de slotavond niet om heen kunnen, maar ook de generale repetitie van het 'groep-8-lied' op het podium met voor iedere zanger een microfoon (dank aan Nico!). Dat is bij elkaar nog best spannend.

Over de spellen moet toch even Cees Nap genoemd worden die al het spelmateriaal had bedacht èn gemaakt!!

Het waren spellen waarbij allerlei vaardigheden gevraagd werden: snelheid, inzicht, samenwerken. Zowel voor de jonge kinderen als voor de meiden en jongens van groep 6/7 was er genoeg uitdaging! Tussendoor een ijsje doet het natuurlijk ook goed bij de tropische buitentemperatuur. Het was een groot succes. Dat merkte je ook wel aan het eind van de morgen: het programma liep flink uit, maar de aandacht en concentratie waren groot toen de prijsuitreiking begon.

En natuurlijk sloten we de morgen heel eerbieding af met het Onze Vader dat we met elkaar zongen.

> Lees het verhaal over de vrouw die haar schat aan Jezus geeft

Zie ook:

Info / contact

Al jaren wordt er in Scherpenzeel de eerste week van de zomervakantie een week georganiseerd voor alle kinderen van 5 t/m 12 jaar. Vier ochtenden wordt er aan de hand van het jaarthema liederen gezongen, toneelstukjes gespeeld, wordt er geknutseld en natuurlijk een bijbelverhaal verteld. Wat in eerste instantie bedoeld is voor kinderen die weinig of niets van de Bijbel weten, blijkt ook een fijn begin van de vakantie voor kinderen die (wekelijks) de kerk bezoeken.

Wanneer u vragen of opmerkingen hebt, dan kunt u mailen naar info@vakantiebijbelweek.nl of bellen naar Corné van Dijk tel. 06-22 29 32 02.