Dinsdag 23 juli: Stenen met een schatrijk verhaal

Jezus geneest

Meer dan 250 kinderen waren om 9.00 uur in de grote zaal van de koele Breehoek verzameld. Op het podium weer Anne-Roos en Annemarie en de altijd enthousiaste band.

Na een korte intro vertrok groep 8 naar de eigen ruimte: er was nog veel te doen in de voorbereiding op de slotavond. In de grote zaal vertelde Corieke het verhaal uit de Bijbel: hoe het volk Israƫl bij de Jordaan een stapel stenen gebruikte om zich steeds weer te herinneren hoe goed God voor hen was geweest.

Vervolgens vertrokken de kinderen per groep; toen groep 2 en 3 overbleven, zette de band Jezus is de goede Herder in - een bijzonder moment zoals de kinderen meezongen!

In de diverse groepen werd weer druk geknutseld. Op verschillende manieren werden de thema-verhalen van deze week uitgewerkt, actief en creatief.

Aan het eind van de morgen was iedereen weer op tijd in de grote zaal terug. Lotte stond nu ook op het podium - alsof ze het vaker gedaan had!

Bij de sketch gebeurde weer vanalles. Een strenge mevrouw in het zwart probeerde Brit en Berend aan de regels te houden, maar dat lukte niet echt. En dan die dure chinese vaas!! Gelukkig werd de volgende kaart wel gevonden - verder op weg naar de schat.

> Lees het verhaal over de stenen met het verhaal

Zie ook:

Info / contact

Al jaren wordt er in Scherpenzeel de eerste week van de zomervakantie een week georganiseerd voor alle kinderen van 5 t/m 12 jaar. Vier ochtenden wordt er aan de hand van het jaarthema liederen gezongen, toneelstukjes gespeeld, wordt er geknutseld en natuurlijk een bijbelverhaal verteld. Wat in eerste instantie bedoeld is voor kinderen die weinig of niets van de Bijbel weten, blijkt ook een fijn begin van de vakantie voor kinderen die (wekelijks) de kerk bezoeken.

Wanneer u vragen of opmerkingen hebt, dan kunt u mailen naar info@vakantiebijbelweek.nl of bellen naar Corné van Dijk tel. 06-22 29 32 02.