Maandag 16 juli: Jezus geneest tien melaatse mannen

Jezus geneest

Al vroeg in de morgen waren de medewerkers van de vakantiebijbelweek 2018 in de Breehoek aanwezig om alles voor te bereiden voor de komst van de kinderen. Vanaf 9 uur stroomden de kinderen de Breehoek binnen.

Toen de stoomtrein Brutus alle Scherpenzeelse basisscholen bezocht had en zo de kinderen op een gezellige manier naar de Breehoek gebracht had, was de grote zaal helemaal vol met kinderen.

Annemarie en Anne-Roos leidden enthousiast het programma, begeleid door de band met Abe aan de toetsen, Marcel als bassist, Rosanne Roffel, saxofoon, en Bram op het drumstel.

De jongens van de techniek zorgden ervoor dat alles goed te zien en te horen was.

Weer veel heerlijke momenten waarin ook de ouderen een jarenlange Scherpenzeelse traditie herkennen. Eén van de meest indrukwekkende ervan was het gebed dat Annemarie uitsprak om een zegen van God te vragen voor deze Vakantiebijbelweek.

Het thema van de Vakantiebijbelweek dit jaar is “Zoek het uit” en deze maandag ging het over “Jezus geneest” er werd gelezen uit Lucas 17: 11-19 met als onderwerp “Genezing tien melaatse mannen”

> Lees het verhaal over de genezing van de tien melaatsen

Zie ook:

 

 

 

Info / contact

Al jaren wordt er in Scherpenzeel de eerste week van de zomervakantie een week georganiseerd voor alle kinderen van 5 t/m 12 jaar. Vier ochtenden wordt er aan de hand van het jaarthema liederen gezongen, toneelstukjes gespeeld, wordt er geknutseld en natuurlijk een bijbelverhaal verteld. Wat in eerste instantie bedoeld is voor kinderen die weinig of niets van de Bijbel weten, blijkt ook een fijn begin van de vakantie voor kinderen die (wekelijks) de kerk bezoeken.

We zijn blij om te kunnen melden dat in 2023 de VakantieBijbelWeek wordt georganiseerd in samenwerking met Protestantse gemeente de Achthoek, CGK De Open Hof en de Hervormde Gemeente.

Wanneer u vragen of opmerkingen hebt, dan kunt u mailen naar vbwscherpenzeel@outlook.com of bellen naar Corné van Dijk tel. 06-22 29 32 02.