Dinsdag 17 juli: Het verloren schaap

Jezus geneest

Om 9 uur komen elke morgen de tientallen medewerkers van de VBW bij elkaar om gezamenlijk de dag te beginnen met God. Deze morgen leidde Willem van Vlastuin, jeugdouderling van onze kerk, de dagopening.

Daarna gingen de medewerkers naar de diverse groepen om het knutselwerk voor te bereiden. De ene groep knutselt aan een schaapje en de andere aan een vlieger of knikkerbaan. En natuurlijk is groep 8 druk met de VBW-krant: verhalen schrijven, interviewen, puzzels en stripverhalen maken.

De sketch in de grote zaal was heel spannend vandaag. Ze wilden een eitje gaan bakken maar konden het recept niet vinden. Toen deden ze vanalles in de pan en vervolgens kwam er brand. Gelukkig kwam de brandweer snel en is het brandje geblust.

Het thema van de Vakantiebijbelweek dit jaar is “Zoek het uit” en deze dinsdag ging het over “Jezus redt” er werd gelezen uit Lucas 17: 11-19 met als onderwerp “Het verloren schaap”. Cora vertelde het verhaal voor alle kinderen op het podium van de grote zaal.

> Lees het verhaal over het verloren schaap

Zie ook:

 

 

 

Info / contact

Al jaren wordt er in Scherpenzeel de eerste week van de zomervakantie een week georganiseerd voor alle kinderen van 5 t/m 12 jaar. Vier ochtenden wordt er aan de hand van het jaarthema liederen gezongen, toneelstukjes gespeeld, wordt er geknutseld en natuurlijk een bijbelverhaal verteld. Wat in eerste instantie bedoeld is voor kinderen die weinig of niets van de Bijbel weten, blijkt ook een fijn begin van de vakantie voor kinderen die (wekelijks) de kerk bezoeken.

We zijn blij om te kunnen melden dat in 2023 de VakantieBijbelWeek wordt georganiseerd in samenwerking met Protestantse gemeente de Achthoek, CGK De Open Hof en de Hervormde Gemeente.

Wanneer u vragen of opmerkingen hebt, dan kunt u mailen naar vbwscherpenzeel@outlook.com of bellen naar Corné van Dijk tel. 06-22 29 32 02.