Woensdag 15 juli: Schilder

SchilderNa de eerste twee dagen hebben we van de derde dag hoge verwachtingen! Natuurlijk kijken alle kinderen uit naar de sketch. Hoe gaat het verder met Susi, Sam en Sluwe Sjonnie? Maar eerst wordt er gezongen en gebeden. En we oefenen de weettekst. Deze keer kiezen Corné en Annemarie voor leidinggevenden... En zo staan Gerard-Jan, Peter, Cora en Wilma met de bekende poppen in handen. Geen zorgen verder: ze kennen allemaal de weettekst al. Ook de meeste kinderen hebben er geen enkele moeite mee.

En dan die arme Sjonnie. Hij mag nooit meespelen met de meisjes en dan gooien ze ook nog groene verf over hem heen! (Een beetje eng zag het er wel uit...)

Het bijbelverhaal wordt vandaag in de groepen verteld. Hoe ga jij om met de mensen om je heen? Heb jij je naaste ook lief als jezelf, en versier je zo je leven door Gods genade zoals een schilder een huis versiert? Zoals altijd is daar ook ruimte voor de eigen verhalen van de kinderen èn de punten waar ze graag voor willen bidden.

Wat de foto's betreft: de eerste droomhuizen zijn binnen!

Bijbelverhaal
Bijbelgedeelte: Lucas 10:25-38

Boodschap
God wil dat we zijn regels volgen. Als we ons aan de regels van God houden, wordt ons leven pas echt mooi.

Verder lezen
Download het verhaal om het nog eens na te kunnen lezen.

Zie ook:

 

 

 

Info / contact

Al jaren wordt er in Scherpenzeel de eerste week van de zomervakantie een week georganiseerd voor alle kinderen van 5 t/m 12 jaar. Vier ochtenden wordt er aan de hand van het jaarthema liederen gezongen, toneelstukjes gespeeld, wordt er geknutseld en natuurlijk een bijbelverhaal verteld. Wat in eerste instantie bedoeld is voor kinderen die weinig of niets van de Bijbel weten, blijkt ook een fijn begin van de vakantie voor kinderen die (wekelijks) de kerk bezoeken.

We zijn blij om te kunnen melden dat in 2023 de VakantieBijbelWeek wordt georganiseerd in samenwerking met Protestantse gemeente de Achthoek, CGK De Open Hof en de Hervormde Gemeente.

Wanneer u vragen of opmerkingen hebt, dan kunt u mailen naar vbwscherpenzeel@outlook.com of bellen naar Corné van Dijk tel. 06-22 29 32 02.