Maandag 22 juli: Aan het werk

Vanaf half negen reed zoals altijd de stoomtrein Brutus door het dorp om bij de verschillende scholen de kinderen op te halen voor de VBW. Ze werden door een grote groep enthousiaste medewerkers ontvangen. Met name een compliment voor de tieners die zo een week van hun vakantie besteden om de jongere kinderen te helpen en te begeleiden tijdens de VBW.

In de grote zaal stonden Corné en Annemarie samen met de band klaar om gezellig met de kinderen te zingen. En natuurlijk ontbraken Guus en Foppe ook niet. Nieuw was de tante uit Marokko, ook al had ze vaag bekende trekken...

Bijbelverhaal
Noach krijgt een opdracht om een grote boot te bouwen. Daarbij moet hij voorbereidingen treffen om een lange tijd met heel veel dieren op die boot te verblijven. Geen makkelijke klus voor hem en zijn zonen! Toch doet Noach het!
Met hen maakt God een nieuw begin, een nieuwe schepping, een eeuwig verbond.

Verder lezen
Download het verhaal om het nog eens na te kunnen lezen.

Zie ook:

 

 

 

Info / contact

Al jaren wordt er in Scherpenzeel de eerste week van de zomervakantie een week georganiseerd voor alle kinderen van 5 t/m 12 jaar. Vier ochtenden wordt er aan de hand van het jaarthema liederen gezongen, toneelstukjes gespeeld, wordt er geknutseld en natuurlijk een bijbelverhaal verteld. Wat in eerste instantie bedoeld is voor kinderen die weinig of niets van de Bijbel weten, blijkt ook een fijn begin van de vakantie voor kinderen die (wekelijks) de kerk bezoeken.

We zijn blij om te kunnen melden dat in 2023 de VakantieBijbelWeek wordt georganiseerd in samenwerking met Protestantse gemeente de Achthoek, CGK De Open Hof en de Hervormde Gemeente.

Wanneer u vragen of opmerkingen hebt, dan kunt u mailen naar vbwscherpenzeel@outlook.com of bellen naar Corné van Dijk tel. 06-22 29 32 02.