Donderdag 14 juli: Een tafel vol feest - de verloren zoon

Tafel vol verrassingVanmorgen was wel een heel bijzondere ochtend. Het verhaal ging over de verloren zoon (Lucas 15: 1-3 + 11-24). Daarin komt naar voren dat je altijd welkom bent bij God, wie je ook bent en wat je ook gedaan hebt. En dat er feest wordt gevierd in de hemel als je (terug)komt bij God.

Sam en Suzie
De worteltjestaart was klaar en goed gelukt. Alles stond gereed voor het bezoek, ook de burgemeester was erbij. Toen kwam de gast………...het was de koning !!!!! Vol trots lieten Sam en Suzie de worteltjestaart zien en…..op dat moment struikelde ze en viel de burgemeester met zijn gezicht vol in de taart. De koning was helemaal niet boos en hij bleek helemaal niet van worteltjestaart te houden. De koning ging veel liever naar de snackbar. Gelukkig maar, want Sam en Suzie hadden heel erg hun best gedaan. Zo is het ook bij God: het maakt niet uit als je iets verkeerds doet of iets niet goed kan. Hij houdt toch wel van je !!!

Er werd in de groepen geknutseld, maar dit keer niet met papier of lijm, maar met eten !! De mooiste creaties kwamen uit de groepen tevoorschijn, zo waren daar de kinderen van groep 2 met chips-kettingen en fruit-spiesjes en uit groep 6 /7 kwamen o.a. mandarijnpoppetjes en cupcakes. Elke groep zijn eigen leuke en lekkere gerechtje. Aan het eind van de ochtend hebben we dit allemaal heerlijk buiten opgegeten. Het was een grote, gezellige en lekkere picknick in een heerlijk zonnetje.

> Lees het verhaal over de verloren zoon na

Zie ook:

 

 

 

Info / contact

Al jaren wordt er in Scherpenzeel de eerste week van de zomervakantie een week georganiseerd voor alle kinderen van 5 t/m 12 jaar. Vier ochtenden wordt er aan de hand van het jaarthema liederen gezongen, toneelstukjes gespeeld, wordt er geknutseld en natuurlijk een bijbelverhaal verteld. Wat in eerste instantie bedoeld is voor kinderen die weinig of niets van de Bijbel weten, blijkt ook een fijn begin van de vakantie voor kinderen die (wekelijks) de kerk bezoeken.

We zijn blij om te kunnen melden dat in 2023 de VakantieBijbelWeek wordt georganiseerd in samenwerking met Protestantse gemeente de Achthoek, CGK De Open Hof en de Hervormde Gemeente.

Wanneer u vragen of opmerkingen hebt, dan kunt u mailen naar vbwscherpenzeel@outlook.com of bellen naar Corné van Dijk tel. 06-22 29 32 02.