Dinsdag 14 juli: Electricien

ElektricienEen kleine 200 kinderen waren rond kwart voor 10 in de grote zaal van de Breehoek aanwezig voor de tweede dag van de VBW in Scherpenzeel. Op het podium natuurlijk de band en Annemarie en Corné, maar ook het Bijbelverhaal wordt op dinsdag voor alle groepen bij elkaar vertelt door Cora van Bennekom: het verhaal van Hizkia die in de problemen zat en verbinding zocht met God. En God antwoordde, want God wilde verbinding met Hizkia!

Het thema verbinding kwam ook in de sketch weer terug. OK, sommige kinderen vinden Sluwe Sjonnie best eng, maar dat lossen we dan weer op met een persoonlijke ontmoeting backstage tussen de kinderen en de speler, nu zonder vermomming. En dan blijkt Sjonnie / Hans heel aardig te zijn...
Gelukkig was er ook de elektricien die voor het herstel van de verbinding zorgt. Deze stevige persoon kwam bekend voor, maar toch was de outfit voldoende verhullend om er een mooi typetje van te maken...

In de groepen werd hard gewerkt. 4 dagen voor al dat creatieve gedoe is niet veel en het moet toch allemaal af!

Bijbelverhaal
Bijbelgedeelte: 2 Koningen 18:13-19:34

Boodschap
God vraagt dat we in contact staan met Hem.

Verder lezen
Download het verhaal om het nog eens na te kunnen lezen.

Zie ook:

 

 

 

Info / contact

Al jaren wordt er in Scherpenzeel de eerste week van de zomervakantie een week georganiseerd voor alle kinderen van 5 t/m 12 jaar. Vier ochtenden wordt er aan de hand van het jaarthema liederen gezongen, toneelstukjes gespeeld, wordt er geknutseld en natuurlijk een bijbelverhaal verteld. Wat in eerste instantie bedoeld is voor kinderen die weinig of niets van de Bijbel weten, blijkt ook een fijn begin van de vakantie voor kinderen die (wekelijks) de kerk bezoeken.

We zijn blij om te kunnen melden dat in 2023 de VakantieBijbelWeek wordt georganiseerd in samenwerking met Protestantse gemeente de Achthoek, CGK De Open Hof en de Hervormde Gemeente.

Wanneer u vragen of opmerkingen hebt, dan kunt u mailen naar vbwscherpenzeel@outlook.com of bellen naar Corné van Dijk tel. 06-22 29 32 02.