Donderdag 24 juli: Petrus heeft nieuws

Zoals al een aantal jaren, is de donderdag van de VBW anders dan de andere 3 dagen. Al bij binnenkomst is dat te merken. Ieder kind krijgt een kleurige sticker. In de grote zaal zitten medewerkers met vlaggetjes omhoog met dezelfde kleuren als de stickers. Zo worden de groepjes voor de vossenjacht gevormd.

Voordat de kinderen uit zwermen over de straten van de wijk Renes en de noordelijke straten van de Boskamp, zingen we natuurlijk de inmiddels bekende liederen èn vertelt Corné het verhaal van de vertel-vis.

De vossenjacht (naar aanleiding van het thema van de VBW 'sterrenjacht' genoemd) was best pittig. Er liepen wel 20 vossen in de 6 straten rond, maar je mocht met je groepje niet zomaar een vos aanschieten. Het moest op de volgorde zoals ze op het blad van de groep stonden. En dan moest je ook nog goed nadenken wat voor een vos er bedoeld werd met soms best vage zinnen. Maar de zon scheen en de wind waaide. Het was prachtig weer. Met veel plezier maar toch wel een beetje moe liepen alle kinderen en medewerkers om half twaalf terug naar de Breehoek.

Daar moest eerst een groepsfoto gemaakt worden door groep 8 voor de VBW-krant. Daarna sloten we de vierde morgen van de VBW af in de grote zaal. Eén groep had niet alleen alle vossen gevonden, maar ook de oplossing die uit de 20 letters kwam. Zij kregen een prijsje. Ook werden de prijzen van de kleurplaten en de rebus uitgereikt.

Zie ook:

Bijbelverhaal
De Vertel-vis
Bijbelgedeelte: Handelingen 2: 1-42

Boodschap
Jezus wil ook bij jou zijn met Zijn Heilige Geest.
Zo wil Hij jouw Redder zijn en jou helpen om over Hem te vertellen!

Verder lezen
Download het verhaal om het nog eens na te kunnen lezen.

Slotavond

Donderdagavond was de slotavond. De grote zaal, die nog groter was geworden, was op een paar stoelen na helemaal gevuld met kinderen, vaders en moeders, opa's en oma's. Corné en Annemarie hadden er nog evenveel zin in als op maandagmorgen. En dat de techniek soms een beetje haperde heeft vrijwel niemand gemerkt.

Er waren twee belangrijke onderdelen deze avond.

Jan-Marcel Vellinga vertelde het Bijbelverhaal, maar dat ging niet zomaar. Kinderen hielpen hem en Paula, zijn buikspreekpop, zou ook helpen. Maar dat ging niet helemaal goed. Zelfs toen Jan-Marcel zijn tanden poetste, had ze nog commentaar.
Door 5 kleurige doekjes en allerlei goocheltrucs werd de boodschap van het verhaal wel duidelijk. Petrus had 5 problemen. Zijn grootste probleem was dat hij door gebrek aan geloof niet bij Jezus kon komen. Gelukkig kwam Jezus naar hem toe!

Groep 8 presenteerde vol trotst de eerste echte VBW-krant. De hele week hadden ze er hard aan gewerkt. En het resultaat mag er zijn! Jongen en meiden, gefeliciteerd met dit mooie resultaat! Iedereen kreeg bij de uitgang een exemplaar van de krant.

Zie ook:

 

 

 

Info / contact

Al jaren wordt er in Scherpenzeel de eerste week van de zomervakantie een week georganiseerd voor alle kinderen van 5 t/m 12 jaar. Vier ochtenden wordt er aan de hand van het jaarthema liederen gezongen, toneelstukjes gespeeld, wordt er geknutseld en natuurlijk een bijbelverhaal verteld. Wat in eerste instantie bedoeld is voor kinderen die weinig of niets van de Bijbel weten, blijkt ook een fijn begin van de vakantie voor kinderen die (wekelijks) de kerk bezoeken.

We zijn blij om te kunnen melden dat in 2023 de VakantieBijbelWeek wordt georganiseerd in samenwerking met Protestantse gemeente de Achthoek, CGK De Open Hof en de Hervormde Gemeente.

Wanneer u vragen of opmerkingen hebt, dan kunt u mailen naar vbwscherpenzeel@outlook.com of bellen naar Corné van Dijk tel. 06-22 29 32 02.